Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΓαλαξίδι - Παρνασσός

Το Γαλαξίδι είναι μία πανέμορφη και γραφική πόλη , χτισμένη στην δυτική Γαλαξίδι Παρνασσός Δελφοί Γαλαξίδι Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Γαλαξίδιπλευρά του Κρισσαίου κόλπου. Είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον τομέα της ναυτιλίας και έχει χτιστεί στην θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθη.

Το Γαλαξίδι μια κατεξοχήν ναυτική πόλη, έχει πλούσιο παρελθόν και ιστορία που ξεκινά 4000 χρόνια πριν.

Γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της τον 18ο και 19ο αιώνα, χάρη στις υπηρεσίες που πρόσφερε ο στόλος της πόλης κατά την επανάσταση του 1821, ενάντια στον Τουρκικό ζυγό.

Σε όλη την διάρκεια της ύπαρξης της η πόλη του Γαλαξιδίου γνώρισε πολλούς κατακτητές, όπως Φράγκους, Καταλανούς και τους Ιππότες της Ρόδου. Παρόλες τις κακουχίες όμως η πόλη διατήρησε τον χαρακτήρα και την ελληνικότητα της, συνεχίζοντας στην πορεία των χρόνων την ανοδική πορεία της.

Σήμερα το Γαλαξίδι είναι από τα πιο γνωστά και όμορφα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, με τα δίπατα σπίτια του, να ξεχωρίζουν και να δίνουν στην πόλη την χαρακτηριστική ομορφιά της.

Η πανέμορφη φύση αγκαλιάζει την πόλη που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. Το Γαλαξίδι προσφέρει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να τα επισκεφτείτε όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το εντυπωσιακά μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Επίσης υπάρχουν μουσεία ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Ναυτικό μουσείο Γαλαξίδι Παρνασσός Δελφοί Γαλαξίδι Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Γαλαξίδιτου Γαλαξιδίου, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 1870.

Στο Γαλαξίδι θα δείτε δείγματα ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, σε παλιά παραδοσιακά κτίρια και κατοικίες, όπως η κατοικία του Τσαλαγγίρα, που σήμερα στεγάζει τα γραφεία της νομαρχίας και το κτίριο Αγγελή, που σήμερα λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο.

Στο Γαλαξίδι μπορείτε να επισκεφτείτε εκκλησίες, όπως η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τον ζωδιακό κύκλο στο δάπεδο και το ηλιακό ρολόι στο προαύλιο της και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Παρνασίδος, με το ρυθμού μπαρόκ ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις εντυπωσιακές εικόνες και αγιογραφίες του.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην οργανωμένη παραλία του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου και στην πανέμορφη παραλία Καλαφάτη.

Το Γαλαξίδι προσφέρει στους επισκέπτες του στιγμές ομορφιάς και χαλάρωσης. Είναι ένα μέρος γεμάτο από ιστορία και πανέμορφα τοπία, ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές μακριά από το άγχος της γκρίζας πόλης, που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες του.

Porto Lourbas Hotel - Galaxidi Greece

PORTO LOURBAS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Άνετο και όμορφο ξενοδοχείο που λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίπλα από την θάλασσα σας προσφέρει άνετη και ευχάριστη διαμονή.
Τηλ: ( + 30 ) 22650 41230

:: Περισσότερες Πληροφορίες More Information

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands