Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΧρισσό - Παρνασσός

Σε υψόμετρο 400 μ. λίγο μετά τους Δελφούς, θα συναντήσετε το γραφικό χωριό Χρισσό. Από εδώ η θέα είναι μαγευτική, καθώς απλώνονται μπροστά σας, οι ελαιώνες της Άμφισσας, η παραλία της Ιτέας και διακρίνεται το Γαλαξίδι, σαν στολίδι στον Κορινθιακό κόλπο.

Το χωριό οφείλει το όνομα του, στην αρχαίαΧρισσό Παρνασσός Δελφοί Ξενοδοχεία Χρισσό Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Χρισσό πόλη Χρίσσα, η οποία άκμασε τον 14ο και 15 αιώνα π.χ.

Το Χρισσό είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε, κατευθυνόμενοι νότια από τους Δελφούς.

Είναι σχετικά μικρό χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του βουνού και έχει αρκετές ενδιαφέρουσες εκκλησίες βυζαντινού χαρακτήρα.

Λίγο έξω από το χωριό υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και στην θέση Στεφάνι, 7 χμ έξω από το χωριό, βρίσκεται το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821, το μοναστήρι έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς χρησίμευε ως ορμητήριο και βάση των ηρώων της επανάστασης.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, υπάρχει πηγή με φυσικό νερό, καθώς και αρκετές ταβέρνες και ψησταριές, όπου θα γευτείτε νόστιμο κρέας από ντόπιους παραγωγούς κάτω από τα πλατάνια και τις αμυγδαλιές.

Το Χρισσό είναι ένα πολύ ήσυχο χωριό, με πανέμορφη θέα σον κορινθιακό κόλπο, την Ιτέα, το Γαλαξίδι και τον ελαιώνα. Διασχίζοντας το Χρισσό οι ταξιδιώτες περνάνε μέσα από τον ελαιώνα, μέσα σε μια απολαυστική διαδρομή, προς την Ιτέα και το Γαλαξίδι.


Χρισσό Παρνασσός Δελφοί Ξενοδοχεία Χρισσό Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Χρισσό Χρισσό Παρνασσός Δελφοί Ξενοδοχεία Χρισσό Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Χρισσό

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands