Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΙτέα - Παρνασσός

Χτισμένη στην άκρη της ελιόφυτης πεδιάδας, που αποτελεί μέρος του Κρισσαίου πεδίου Ιτέα Παρνασσός Δελφοί Ιτέα Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Ιτέατων Δελφών και που φτάνει μέχρι τον Κρισσαίο κόλπο , απλώνεται η πανέμορφη Ιτέα.

Νέα σχετικά πόλη, χτίστηκε το 1830 και γρήγορα αναπτύχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο διακίνησης, λόγω του πολυάσχολου λιμανιού της και του καλού οδικού δικτύου που συνδέεται με τα οδικά δίκτυα της Ελλάδας.

Η Ιτέα σήμερα είναι μια μοντέρνα και ζωντανή πόλη, με πολύ καλά ρυμοτομημένη, που δίνει στους επισκέπτες της και τους μόνιμους κατοίκους την αίσθηση της άνεσης και της λειτουργικότητας.

Αποτελεί σημαντικό λιμάνι της Ελλάδας, που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό αλλά και εμπορεύματα, από και προς όλα τα λιμάνια της Ελλάδας. Σήμερα ζουν στην Ιτέα 9000 κάτοικοι.

Στην Ιτέα θα συναντήσετε κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, όπως την παραλία του Τροκαντερό και την παραλία Μαϊάμι, που έχουν βραβευτεί από την ΕΟΚ με γαλάζια σημαία, ως αναγνώριση της καθαριότητας των νερών και την ποιότητα των παραλιών.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Ιτέα, έχει εύκολη πρόσβαση τόσο από την θάλασσα τόσο και από την ξηρά, κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σας. Διαθέτει πού σύγχρονη μαρίνα, που μπορεί να φιλοξενήσει 250 σκάφη, άνετα και με ασφάλεια.

Η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής Ιτέα Παρνασσός Δελφοί Ιτέα Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Ιτέατόσο από τους κατοίκους των γύρω περιοχών όσο και από επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στους πανέμορφους χώρους της Ιτέας, απολαμβάνοντας τις ομορφιές και την μαγεία της πόλης.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και τα δύο δημοφιλή ράλι Ακρόπολις και Ολύμπιον, που συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες κατά την πραγματοποίηση τους.

Επίσης πραγματοποιούνται και αθλητικοί, ποδηλατικοί, μπάσκετ και κολυμβητικοί αγώνες, διεθνούς εμβέλειας.

Η Ιτέα είναι πλήρως οργανωμένη τουριστικά και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, που σας προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Επίσης διαθέτει πολλά εστιατόρια και ταβέρνες, όπου θα γευτείτε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις καθώς και πολλά cafe και bars, όπου θα απολαύσετε στιγμές ξενοιασιάς διασκεδάζοντας στις διακοπές σας.

Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει την πανέμορφη περιοχή και να επισκεφτεί σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Στην περιοχή του λιμανιού υπάρχουν τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου, που πιστεύεται ότι λειτουργούσε ως φάρος στα παλιότερα χρόνια. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η γειτονική Κίρρα: Μια πόλη αρχαιότατη με πλούσιο παρελθόν. Ανασκαφικά ευρήματα βεβαιώνουν την ύπαρξη οικισμού από το 3.000 π.χ. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρυτές της πόλης ήταν Κρήτες έμποροι:. Η Κίρρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στους ιστορικούς χρόνους - μετά το 1100 π.χ. και αναφέρεται ως πλούσια και ισχυρή πόλη. Σήμερα η Κίρρα αποτελεί ενιαίο οικιστικό σύνολο με την Ιτέα.

Σήμερα ο επισκέπτης της Ιτέας απολαμβάνει στιγμές ομορφιάς και απόλυτης απόλαυσης, η αρχαία ιστορία της Κίρρας συνδυάζεται με την μοντέρνα ομορφιά της Ιτέας, προσφέροντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί στα πανέμορφα τοπία και να ανακαλύψει την μαγεία της.

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands