Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΝαύπακτος - Παρνασσός

Η εντυπωσιακή και πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου, βρίσκεται έξω από τα όρια της Φωκίδας και ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και εντυπωσιακά αξιοθέατα και μπορεί να προσφέρει μοναδική φιλοξενία Ναύπακτος Παρνασσός Δελφοί Ναύπακτος Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Ναύπακτοςστους επισκέπτες της. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές ειδικά αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, καθώς έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που την περιτριγυρίζουν.

Τα αξιοθέατα της πόλης είναι μοναδικά και πολύ εντυπωσιακά. Στην κορυφή του λόφου, δεσπόζει το μεγάλο μεσαιωνικό κάστρο, που προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. ΟΙ επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το κάστρο και να περιπλανηθούν στους εντυπωσιακούς χώρους του.

Αν έχετε μικρά παιδιά μαζί σας, καλό είναι να αποφύγετε την άνοδο του κάστρου με τα πόδια και να προτιμήσετε το αυτοκίνητο, γιατί η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη. Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τα παιδιά μέσα στο κάστρο καθώς υπάρχουν ψηλά σημεία του κάστρου που είναι ακάλυπτα. Καλό είναι να φοράτε κατάλληλα παπούτσια για περίπατο και να έχετε μαζί σας νερό, καθώς η ζέστη ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι έντον.

Περπατώντας στους χώρους του κάστρου είναι μοναδική εμπειρία και από τα τείχη του μπορείτε να απολαύσετε την πραγματικά μοναδική θέα στην πόλη και το λιμάνι.

Στο λιμάνι υπάρχουν ακόμα τα κανόνια στο μεσαιωνικό τείχος που προστάτευε το λιμάνι και την πόλη από τις επιδρομές των Τούρκων και των πειρατών. Στις 7 Οκτωβρίου 1571 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ναυμαχία της Ναυπάκτου, Λεπάντο όπως την ονόμασαν οι Ενετοί, όπου όλη η χριστιανοσύνη της Ευρώπης ένωσε τις δυνάμεις της και αντιστάθηκε στην Τουρκική ναυτική δύναμη του Ναύπακτος Παρνασσός Δελφοί Ναύπακτος Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός ΝαύπακτοςΑλή Πασσά, καταφέρνοντας έτσι μεγάλο πλήγμα στο τουρκικό γόητρο και καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι Τούρκοι ήταν αήττητοι.

Εδώ υπάρχει το άγαλμα του Μiguel de Cervantes, ο οποίος πήρε μέρος στην ναυμαχία όπου τραυματίστηκε πολεμώντας ηρωικά, στο πλευρό των χριστιανών. Αργότερα μετέφερε τις εμπειρίες του στο βιβλίο του Δον Κιχώτης. Επίσης υπάρχει το άγαλμα του ηρωικού μπουρλοτιέρη της ελληνικής επανάστασης.

Η παραλία της Ναυπάκτου είναι πολύ μεγάλη και έχει βραβευτεί με την γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την καθαριότητα της θάλασσας και της παραλίας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτη από παραθεριστές όπου απολαμβάνουν στιγμές δροσιάς και ηρεμίας και τον ζεστό Ελληνικό ήλιο.

Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε μεγάλη επιλογή από εστιατόρια και ταβέρνες όπου προσφέρουν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις αλλά και cafes,Bars όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό και τον καφέ σας κάτω από τα Πλατάνια θαυμάζοντας την θέα στην θάλασσα.

Η Ναύπακτος είναι πραγματικά μια πανέμορφη και εντυπωσιακή πόλη, όπου θα σε μαγέψει με τις φυσικές ομορφιές της και με την πλούσια ιστορία της.

Αφήνοντας την πόλη της Ναυπάκτου κατευθυνόμενοι δυτικά, συναντάμε την πόλη του Αντιρίου, όπου η καινούρια γέφυρα Ρίου – Αντιρίου ενώνει την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο.

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands