Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΣτείριο - Παρνασσός

Το χωριό Στείρι όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Στείριο Παρνασσός Δελφοί Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Στείριο ΠαρνασσόςΕλικώνας, όπου εδώ ζούσαν οι Μούσες. Το χωριό προσφέρεται για επίσκεψη και έχει πολλές πανέμορφες τοποθεσίες που θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες του.

Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Όσιου Λουκά.

Το μοναστήρι είναι γνωστό ως « Η Αγία Σοφία της Ρούμελης» και χτίστηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με την βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε κέντρο γραμμάτων και τεχνών και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό. Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση στον Τουρκικό ζυγό και η μονή έγινε σύμβολο της επανάστασης.

Στην αρχαία πόλη Στείριδα ήταν βασιλιάς ο Αθηναίος Πετεώς καθώς ο πατέρας του Ορνεώς έφυγε από την Αθήνα εξορισμένος από τον Αιγέα,τον πατέρα του Θησέα και ζήτησε καταφύγιο στην Στείριδα.

Η όμορφη αυτή πόλη συνδυάζει τέλεια το βουνό και τη θάλασσα και την σύγχρονη ιστορία με το αρχαίο παρελθόν της πόλης, κάτι που οι επισκέπτες του χωριού, θα βρουν ενδιαφέρον. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο και προσφέρει σίγουρα στιγμές ενδιαφέροντος, ηρεμίας και χαλάρωσης.

Το Στείριο είναι μια ευχάριστη στάση καθώς ταξιδεύετε από και προς το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και εδώ θα βρείτε αρκετά cafe και ταβέρνες για μια ευχάριστη ανάπαυλα από το ταξίδι σας.

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands