Επιλογή Γλώσσας

English Language for Around Parnassos

Παρνασσός

Βοιωτία - Παρνασσός
Φωκίδα - Παρνασσός
Φθιώτιδα - Παρνασσός
Πόλεις και Χωριά
Δελφοί - Παρνασσός

Παρνασσός - Διακοπές

Ταξίδι - Παρνασσός
Χιονοδρομικό Κέντρο
Ξενοδοχεία - Διαμονή
Αρχαιολογικός Χώρος
Μουσείο των Δελφών

Διασκέδαση

Εστιατόρια - Ταβέρνες
Καφέ / Bars - Παρνασσός

Υπηρεσίες

Καταστήματα Παρνασσός
Μεσιτικά στον Παρνασσό

Πληροφορίες

Εκκλησίες - Μοναστήρια
Χάρτης Παρνασσού
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα - Παρνασσός
Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρνασσός Wallpaper
Πες το σε 'Ενα ΦίλοΤιθορέα ( Βελίτσα ) - Παρνασσός

Το πανέμορφο χωριό Τιθορέα (ή Βελίτσα όπως είναι γνωστό), βρίσκεται στους πρόποδες της ΒΑ πλευράς του Παρνασσού, 157 χλμ. από την Αθήνα όπου μπορεί να φτάσει κάποιος, οδικώς, σε 2 ώρες. Απέχει μόλις 5 χλμ. από την Κάτω Τιθορέα και 9 χλμ. από το γειτονικό χωριό της Αμφίκλειας.

Ακριβώς έξω από το χωριό και φυσικό στολίδι του υπάρχει ένα μοναδικό δάσος Τιθορέα ( Βελίτσα ) Παρνασσός Δελφοί Ξενοδοχεία Διακοπές Ταξίδι Παρνασσός Τιθορέα ( Βελίτσα )με πλούσια βλάστηση από πεύκα, κέδρους, έλατα και κουμαριές.

Ανατολικά της Τιθορέας θα συναντήσετε το "Φαράγγι του ΚΑΧΑΛΑ", με πολλές σπηλιές και βράχους σε διάφορα σχήματα, κάτι που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού ορθώνεται ένας τεράστιος πλάτανος που φυτεύτηκε το 1887.

Τα μονοπάτια Ε65 που ξεκινάνε από το σημείο "Πλατανάκο" βρίσκονται στη νοτιοανατολική πλευρά του χωριού. Αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, περίπου μετά από 1000μ., στρίψτε δεξιά και θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Από εκεί συνεχίζοντας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Συνεχίζοντας προς τα αριστερά θα δείτε τον παλιό νερόμυλο που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι και καταλήγει στο χωριό Τιθορέα. Πρόκειται για μια διαδρομή ιδανική για τους λάτρεις της εξερεύνησης.

Η ιστορία της Τιθορέας ξεκίνησε πριν 200 χρόνια και το αρχικό της όνομα ήταν "Νέον". Η ονομασία Τιθόρα-Τιθορέα, σύμφωνα με τον Παυσανία, προήλθε από έναν λοφίσκο του όρους Παρνασσού. Αργότερα ονομάσθηκε Βελίτσα που ήταν Σλοβακικό όνομα.

Ευρετήριο Χωριών - Παρνασσός

Around Greece Travel Guides for Holidays in Greece and the Greek Islands
Around Greece Holiday Travel Guides
Hotels in Greece - Greek Islands


© 2002-2007 Web Design Greece & Around Greece ® Greek Islands